APPINGEDAM – Esma van OBS de Vuurvlinder uit Appingedam is de regionale winnaar geworden van De Nationale Voorleeswedstrijd. Zij maakt nu kans op een plek in de provinciale finale van De Nationale Voorleeswedstrijd.

„Alles wat we graag van een voorlezer verwachten heeft Esma op een uitstekende wijze laten zien, ” vertelt juryvoorzitter Annalies Usmany, wethouder van Appingedam. De andere juryleden van deze voorronde in de bibliotheek van Delfzijl waren Lilian Schneider, schrijver van verschillende thrillers, en Gino Huiskes, coördinator cultuuronderwijs bij het IVAK.

Biblionet Groningen organiseert deze maand de regionale voorrondes van De Nationale Voorleeswedstrijd. In totaal strijden 152 schoolkampioenen tijdens de regionale voorronden om een plek in één van de twee halve finales. Daarvan stromen acht voorleeskanjers door naar de provinciale finale op 19 april in vanBeresteyn in Veendam. Uiteindelijk lezen twaalf provinciale voorleeskampioenen tijdens de landelijke finale op 22 mei in de schouwburg in Amstelveen voor uit hun favoriete boek. Ze strijden dan om de titel De Nationale Voorleeskampioen 2019.