De Lionsclub Appingedam-Delfzijl organiseert jaarlijks een benefiet concert met het Haydn Jeugd Strijkorkest in de Kruiskerk te Delfzijl. Het is inmiddels een prachtige traditie geworden waar velen naar uitkijken. Het concert wordt mogelijk gemaakt door in de eerste plaats het Haydn Jeugd Strijkorkest, wat dit jaar al weer voor de 21e keer naar Delfzijl komt. Maar ook de verschillende sponsoren maken het mogelijk. De opbrengst komt ten goede aan goede doelen. Traditioneel was dit de School of Hope; de laatste keren was dit het Lukulu District Hospital in Zambia en daarnaast ook enkele mooie doelen in de regio Appingedam-Delfzijl.

Het Haydn Jeugd Strijkorkest is een ensemble van topkwaliteit uit Noord Nederland. Het orkest bestaat uit getalenteerde strijkers in de leeftijd van 9 tot en met 19 jaar, en staat sinds 2005 onder leiding van Jan Ype Nauta. En dit keer ook met leerlingen van Stichting IVAK.

De volgende uitvoering wordt op zaterdag 17 februari 2018 gegeven. En ook dit jaar weer in de Kruiskerk Delfzijl. Een ruimte die zich prima leent voor deze hoogwaardige uitvoering dank zij de combinatie van akoestiek en beslotenheid.