Wil jij met jouw klas (groep 6 en 7) ook optreden voor koningin Maxima? Dan hebben jullie nog een paar dagen om je in te schrijven voor deze spannende muzikale wedstrijd! Bedenk een originele muzikale act met je klas, neem deze op per video (maximaal 1,5 minuut) en stuur hem uiterlijk 29 maart in. Alles mag: van rap tot jodelen en van bodypercussie tot orkest, zolang de hele klas maar meedoet en het plezier er vanaf spat! Een deskundige jury zal per provincie bepalen welke klassen er door mogen naar de regionale auditieronde.

In deze ronde voert je klas de muzikale act uit in een theater in je eigen regio. Om jullie op deze ronde voor te bereiden, komt er een Vliegende Brigadier naar je toe. Helemaal gratis! Dat is een vakleerkracht muziek die jou en je klas tips & tricks geeft en laat ervaren hoe belangrijk en hoe leuk het is om meer met muziek te doen in de klas. Uit alle audities selecteert de jury de klassen die doorgaan naar de finale van de wedstrijd, de Lang Leve de Muziek Show. Opreden bij Het Kerst Muziekgala!

Tijdens de Lang Leve de Muziek Show strijden de finalisten om een plekje in de Grootste Schoolband van Nederland, die mag optreden tijdens Het Kerst Muziekgala 2019 waar koningin Maxima bij aanwezig zal zijn. Ook voor deze ronde komt er gratis een Vliegende Brigadier op bezoek die jullie 10 uur helpt bij de voorbereiding. En wees gerust: ook al wordt je klas niet uitgenodigd voor de audities, zelfs dan krijg je een gratis workshop op maat voor het hele leerkrachtenteam op een moment naar keuze! Meer weten of inschrijven? Klik dan hier!