Bemiddeling

Verbinding vraag & aanbod

Onze onderwijsconsulenten zijn de schakel tussen het onderwijs en de cultuuraanbieders. Ze spelen een adviserende, coördinerende en stimulerende rol in de structurele inbedding van cultuuronderwijs op alle basisscholen in de gemeente Eemsdelta. Ze richten zich op duurzame samenwerkingsrelaties, zowel met de scholen als met de cultuuraanbieders, en zoeken op basis van de vraag van de school naar bijpassend aanbod (gastdocenten, workshops, excursies, voorstellingen, etc).

 

Gastdocenten via ivak

Via IVAK kunnen scholen gebruik maken van een veelheid aan gastdocenten, ieder met hun eigen specialisme. Deze docenten zijn door ons geschikt bevonden om binnen het basisonderwijs hun kennis over te dragen en voldoende inhoudelijke kwaliteit te bieden. Tevens beschikken zij allen over een VOG.
Ook qua gastdocenten levert het IVAK maatwerk: wij zoeken de juiste specialist bij de thema’s of leerlijnen waar een leerkracht zijn/haar les over wil laten gaan.

Bekijk alle gastdocenten

 

Cultuuractief

Op de website Cultuuractief.nl kunnen leerkrachten een docenten zoeken naar kunst-, media- en erfgoedactiviteiten van culturele instellingen en kunstenaars in de noordelijke provincies. Denk hierbij aan lessen, voorstellingen, workshops en meer. Via het zoeksysteem kan gefilterd worden op discipline, leeftijd, producten en aansluiting op andere vakken. Een handige manier om op zoek te gaan naar interessante lesinhoud!

Surf naar Cultuuractief!