Betingestaete

# Voor collega’s Betingestaete

Ik ben trots op mijn collega’s, die in welke functie dan ook, dag en nacht zich voor meer dan 200% inzetten voor onze bewoners. Ik wil onze bewoners een hart onder de riem steken die geen bezoek mogen ontvangen. 

 

Samen werken + samen zorgen = samen sterk 

Het moment…

De kunstenaar:

Josefien

De aanvrager vroeg om aandacht en waardering voor haar collega’s.  

Het harde werken, trots op hun kracht en samenwerking 

Daarom heb ik rode tulpen geschilderd; het rood staat voor kracht en ‘we gaan ervoor’, positieve energie. De energie wordt ook uitgedrukt door de beweging omhoog; er is een enorme dynamiek.  

Met de bloemen hoop ik ook een lach op het gezicht te geven, lente, groei en hoop. Een bloemetje als waardering voor jullie werk. 

Ook bloemen voor de ouderen die wonen in Betingestaete.  

Het gordijntje maakt van het schilderij een raam, de ramen waar iedereen nu achter zit naar buiten te kijken en te wachten. Gelukkig breekt de lente aan en wordt het weer lichter.  

De geborduurde tekst wijst ook op het wachten; het is iets wat je doet als je stilzit, tijd verdrijven. Ook is het wat ik vind passen bij de bewoners, iets wat ze kennen en misschien nog doen (of haken of breien). 

De geborduurde tekst is van het lied van Ede Staal, wat jullie gezongen hebben en wat de aanvrager als bijzonder moment heeft genoemd. Daarom is in het schilderij een sterk contrast te zien tussen licht en donker, vanuit het donker komt het licht met een enorme kracht omhoog. 

Als je dit borduurt, dan herhaal je dat bij jezelf: ‘het wordt altijd wel weer licht’, het helpt je vooruit, het is hoopvol. De gordijnen kunnen weer open, je kunt weer naar buiten, alles bloeit. 

Ik werk met gemengde techniek. Voor deze opdracht heb ik een doek gemaakt met acrylverf, aangevuld met textiel, waarop is geborduurd. Ik kies het materiaal wat bijdraagt aan het vertellen van het verhaal. 

 

 

www.josefienalkema.nl/