In de wijk Delfzijl-Noord staat de Balticparkflat. Nog wel; deze zomer zijn de laatste bewoners vertrokken en binnenkort gaat de sloopkogel door dit pand. Met zestig huishoudens was deze flat een belangrijke spil in het sociale leven van de wijk Delfzijl-Noord.

Daarom zal er door (oud-)inwoners van Delfzijl op zaterdagmiddag 4 september (13-17 uur) afscheid worden genomen te nemen van de Balticparkflat. Daarin werken zij samen met o.a. woningbouwcorporatie Acantus, gemeente Eemsdelta, Cadanz Welzijn, bewonersbedrijf Noord en IVAK. Deze middag verzamelen wij verhalen over een tijd die ooit was, beschouwen we met elkaar hoe het nu is en dromen we over hoe Delfzijl-Noord zou kunnen worden. Deze verhalen zijn op hun beurt wellicht weer een inspiratiebron voor kunstenaars uit Eemsdelta.

Wat is er allemaal te doen? Je kunt creatieve workshops volgen zoals het maken van Happy Stones. Je kunt lasergamen, maar ook foto’s bekijken van de wijk zoals deze vroeger was. Daarnaast zullen jongeren met graffiti een laatste eerbetoon maken.

En niet te vergeten: er is natuurlijk muziek en wat lekkers te eten en te drinken! Zien we je dan?!

Foto: kunstenaarsduo Rik & Elise uit Delfzijl-Noord