Na schools aanbod

Waarom na schools aanbod?

Ieder kind heeft specifieke interesses en talenten, maar niet elk kind heeft al ontdekt waarin. Via naschoolse activiteiten kunnen kinderen spelenderwijs ontdekken waarin ze zich verder zouden willen verdiepen. Door een kind zijn talenten te laten ontwikkelen, groeit zijn eigenheid en daarmee zijn zelfvertrouwen.

Hier wordt onder schooltijd al aandacht aan besteed, maar ook na schooltijd zijn er mogelijkheden om verder te gaan met activiteiten waar kinderen eerder mee in aanraking zijn gekomen. Zo kunnen ze kennis maken met disciplines die anders wellicht buiten hun gezichtsveld en bereik blijven en ervaren ze verschillende manieren waarop ze hun vrije tijd (ook later) zouden kunnen besteden.

Van naschools naar creatieve lessen 

Mocht uw kind tijdens het volgen van naschoolse activiteiten aangeven dat ze graag nog verder willen doorleren in een bepaalde discipline, dan zijn er allerlei mogelijkheden in de gemeente Eemsdelta om ook reguliere lessen te gaan volgen in de vrije tijd. Bij enthousiaste, professionele docenten die ze de verdere kneepjes van het vak kunnen leren. Bekijk hiervoor ook onze culturele kaart.

Je kind(eren) inschrijven voor NSA Appingedam of Toefkes? Dit doe je tijdens de inschrijfperiodes van de blokken via onderstaande knoppen.

Kom je er niet uit? Neem dan contact met ons op via 0596-614244 of hallo@ivak.net. 

ORGANISATIE

Bij het organiseren van de Toefkes en NSA houden wij ons aan de landelijke richtlijnen van de overheid en aan het beleid van de scholen.
In het overzicht ‘Coronavirus en cultuur’ van 4 november staan geen maatregelen die ervoor zorgen dat de naschoolse culturele activiteiten niet kunnen plaatsvinden.
De activiteiten kunnen vooralsnog als gepland doorgaan. Mocht hier verandering in komen dan zullen wij ouders, scholen en docenten hier natuurlijk van op de hoogte houden.

Het volledige overzicht van richtlijnen voor cultuur is hier terug te lezen.

 

RICHTLIJNEN BIJ DEELNAME 

Tijdens de activiteiten stellen wij de veiligheid van leerlingen en docenten voorop. Door de basisregels hieronder te volgen zorgen wij er samen voor dat het virus zich niet
tijdens de activiteiten kan verspreiden. 

  • Heeft u klachten? Blijf thuis.
  • Voor volwassenen: houd 1,5 meter afstand.
  • Was vaak uw handen.
  • Hoest en nies in de binnenkant van uw elleboog.
  • Gebruik papieren zakdoekjes om uw neus te snuiten en gooi deze daarna weg.
  • Schud geen handen.
  • Vanaf 13 jaar is het dragen van een mondkapje verplicht in overdekte gebieden. Er wordt een uitzondering gemaakt tijdens het beoefenen van theater, dans, acteren, sport of muziek in de vorm van een culturele uiting.

 

Het volledige overzicht van de Nederlandse maatregelen voor iedereen is hier terug te lezen.