Cultuur op school

Cultuuronderwijs

Het IVAK adviseert, coacht en ondersteunt scholen bij het vormgeven van inspirerend en pakkend cultuuronderwijs.

Kinderen worden via cultuuronderwijs geholpen hun creativiteit te ontwikkelen en zichzelf en hun omgeving beter te leren kennen en begrijpen. Zo kunnen zij spelenderwijs werken aan de competenties die ze nodig hebben in de maatschappij van de toekomst.

Lees meer over onze diensten binnen het onderwijs, bekijk projecten die via IVAK tot stand zijn gekomen en laat je inspireren door het creatieve lesmateriaal van Begin de Week met Kunst!

Djembépresentatie op Tasveld/Jan Ligthart

Leerlingen van OBS Tasveld en OBS Jan Ligthart volgden 6 week lang een djembéworkshop van docent Harvey Mercera. De scholen wilden hun leerkrachten en leerlingen kennis laten maken met dit exotische instrument. Op 8 mei gaven ze ter afsluiting een presentatie voor hun...

Lees meer

Week #21: Music Land – Walt Disney

Intro Luister naar de video (zonder beeld) vanaf 0: 55’ tot 1:30’’ Vraag Blijft de muziek steeds hetzelfde of verandert het in dit korte stukje? Kun je vertellen wat je hoort? Antwoord / informatie Het begint met klassieke muziek, met violen en harpen. Het klinkt...

Hoe kunnen we je helpen?

Ben je leerkracht of icc-er in de DAL-regio en wil je graag onze hulp inzetten voor het verbeteren van het cultuuronderwijs in jouw school? Of zoek je naar specifieke lesvormen, excursies of gastdocenten? Neem dan contact met ons op. Wij helpen je graag verder! 
.

Mail ons je vraag!