De Cultuurgastjes

De cultuurgastjes

Onze laiverds Manon Luchies en Jurgen van Tolie zijn sinds zomer 2019 de Cultuurgastjes van stichting IVAK. Voor ‘mensen-in-pak’ noemen zij zichzelf Projectleiders Kunst in het Publieke Domein. Er zijn drie doelstellingen waar zij zich op focussen:

 

De Cultuurgastjes zijn sociaal en maatschappelijk betrokken!

 

De Cultuurgastjes zijn nieuwsgierig naar wat er leeft en speelt in de regio Eemsdelta. Zij beperken zich niet tot de vraagstukken binnen het sociaal domein (denk aan zorg, jeugd, eenzaamheid en armoede) maar kijken naar de hele samenleving. Van regio-breed tot heel lokaal in een straat of wijk: wat zou het leven mooier, zinvol en prettiger maken in Eemsdelta?

Daarvoor hebben zij nauw contact met de gemeenten en welzijnsorganisaties als SWD en ASWA, maar ze luisteren nog liever naar jou als inwoner zelf! Wil je met Manon en Jurgen iets delen, waarvan zij zeker op de hoogte moeten zijn?

 

De Cultuurgastjes brengen mensen met elkaar in verbinding!

 

Hoe waardevol is het om te kunnen vertrouwen op je netwerk als je iets nodig hebt? Van het lenen van een hakbijl, iemand die je even kan helpen met een verslag of een goed gesprek. De Cultuurgastjes brengen graag mensen samen, creëren nieuwe netwerken en platformen waar mensen elkaar kunnen ontmoeten. Maar vooral om ideeën uit te wisselen, elkaar te inspireren en elkaar te verrijken door samen creatief bezig te zijn. Zo kunnen wij elkaar helpen om Eemsdelta tot de fijnste plek te maken om te wonen, leven en werken.

 

De Cultuurgastjes laten zien hoe tof en belangrijk kunst en cultuur is!

 

Kunst en cultuur is het middel van de Cultuurgastjes. Zij zijn ervan overtuigd dat kunst de taal spreekt van emotie, het raakt de harten van mensen. Kunst draagt bij aan individuele ontplooiing, participatie en gezondheid. Zij zetten dit middel in om sociaal of maatschappelijke vraagstukken aan te kaarten, om mensen samen te brengen en om elkaar te inspireren. Kunst is toch fantastisch?

 

Projecten waar De Cultuurgastjes mee bezig zijn

 

Laiverd, wat wils’t? :
Vertel ons jouw wens en maak kans op een beloning van €250,

 

In het zonnetje – Via IVAK :
Wie verdient een blijk van waardering?

 

Gronings Vuur :
Versterken culturele infrastructuur

 

Kunnen de Cultuurgastjes jou helpen?

Manon en Jurgen staan altijd open om samen na te denken aan een tof idee. Van bingo tot culturele wandeling, van nieuw platform tot culturele invulling van een gebouw. Of heb je een maatschappelijke- of sociale vraag en ben je benieuwd hoe we daar kunst en cultuur als middel voor kunnen inzetten? Neem contact met ze op!

 

 

Mail of stuur een apje

 

Mail de Cultuurgastjes

Cultuurgast Jurgen

Cultuurgast Manon