Het asielzoekerscentrum van Delfzijl heeft de wens om hun bewoners op een laagdrempelige manier in aanraking brengen met de Nederlandse cultuur. En hen tevens af en toe wat entertainment en afleiding geven. Hiervoor zochten ze een tijd geleden contact met het IVAK. Tijdens een gesprek kwamen we samen op het idee om koren, orkesten, dansgezelschappen en andere culturele verenigingen uit de regio te vragen of zij open repetities in het AZC willen houden.

Popkoor Singsation, o.l.v. dirigent John Koning, reageerde hier enthousiast op. Ze hielden in juli 2019 een swingende open repetitie in de openbare ruimte van het AZC. Inwoners vonden het in het begin wat spannend om te komen kijken en luisteren, maar toen er één spreekwoordelijk schaap over de dam was volgden er meer. Uiteindelijk had het koor een mooi publiek om zich heen verzameld: voor beide partijen ontzettend leuk!

Binnenkort volgen er vast nog meer open repetities binnen het AZC; we kregen uit ons netwerk te horen dat ze het een mooi initiatief vinden en er graag een keer aan willen deelnemen. Wordt dus vervolgd!