De organisatie van festival Achter de Lagestraat in Loppersum benaderde ons dit jaar wederom i.v.m. eventuele optredens/workshops die wij via IVAK zouden kunnen regelen. We hebben het voorgaande jaar ook voor invulling gezorgd en deze samenwerking was van beide kanten goed bevallen.

IVAK’er Carin zocht contact met docenten in ons netwerk, met de vraag of zij ook leerlingen hebben die het leuk zouden vinden om tijdens het festival podiumervaring op te doen. Deze oproep werd positief ontvangen maar leverde vanwege het moment (weekend) geen deelnemers op. We besloten de Open Lesweek van het IVAK, die eindigde in ditzelfde weekend, te koppelen aan het festival: harpiste Machteld Kerkmeester ontving enthousiast het idee om haar Open Lesweek-workshops te geven op het festival, en gaf vele kinderen en volwassenen een eerste kennismaking met de harp.

Naast de twee workshops die Kerkmeester gaf, hebben ook twee leerlingen van haar een half uur opgetreden. Tevens heeft Evert Scholten als deelnemer aan de Open Lesweek middels een leuk optreden zijn gitaar gepromoot. Carin was op het festival aanwezig om het Persoonlijk Cultuur Budget van het IVAK onder de aandacht te brengen bij de aanwezigen. Ook dit werd ontzettend positief ontvangen in Loppersum!

Al met al een mooie samenwerking met de festivalorganisatie, en we kijken uit naar een volgende editie.