Je bent actief in de kunst, cultuur of creatieve sector. En je hebt een geweldig en leuk idee dat je wilt gaan uitwerken naar een concept. Maar hoe zet jij je plan nu om naar de praktijk? Op welke manier maak je hier een goede planning voor en wat komt er bij kijken?

En welke financiële gevolgen heeft dit plan voor jou? Houd je genoeg over om van te kunnen leven, en hoe zit het met de financiering voor jouw idee?

Deze vragen beantwoord je natuurlijk in eerste instantie voor jezelf, maar zouden er ook anderen zijn die van jouw plan willen weten? Wie hebben er interesse in wat je gaat doen, en wat willen zij van jou weten? Denk hierbij bijvoorbeeld aan investeerders. Zij willen wellicht geld stoppen in wat je gaat doen of maken, maar moeten wel weten waar zij dit in stoppen. De workshop ‘Financieel plan voor een creatief idee’ geeft inzicht in de financiële gevolgen van jouw plannen en biedt tools om zelf een financieel plan op te stellen. Ook komen verschillende vormen van cultuurfinanciering aan bod, en wanneer deze passende zouden kunnen zijn in een zogenaamde financieringsmix.