Ik wil meer leerlingen op les

Meer leerlingen op les 

Als zelfstandig docent in de culturele sector loop je er misschien wel eens tegenaan: je zou wel wat meer leerlingen of cursisten op les kunnen gebruiken. Maar hoe bereik je dat? Het IVAK kan je hierbij helpen op verschillende terreinen:

1. Docenten kunnen via het IVAK gebruik maken van het Persoonlijk Cultuur Budget (PCB). Dit is een korting die je kunt doorberekenen aan leerlingen onder de 18 jaar in hun eerste lesjaar, en die wíj betalen uit subsidiegelden. Wij vinden het namelijk belangrijk dat kinderen laagdrempelig in aanraking kunnen komen met cultuur. Voor jou is het voordeel dat je je lessen goedkoper kunt aanbieden, zonder dat je er zelf bij in schiet. 

2. Via de IVAK Academy hebben we regelmatig workshops en lezingen die gaan over hoe jij kunt werken aan je marketing en nieuwe leerlingen/cursisten kunt werven. Verder kun je hier ook andere ondernemersvaardigheden aanscherpen: bijleren over boekhouding, het bepalen van je uurtarief, het schrijven van een businessplan en meer.  Houd onze agenda in de gaten voor interessante bijeenkomsten!

3. Via IVAK is het mogelijk om tegen een laag tarief lesruimtes te huren in de gemeenten Delfzijl, Appingedam en Loppersum. Door op meerdere plekken beschikbaar te zijn en lessen aan te bieden, geef je potentiële leerlingen de kans om bij jou les te gaan volgen. Dit gecombineerd met een goede marketing/werving, zal zorgen voor meer leerlingen!

4. Via IVAK kun je als docent eventueel ingezet worden als gastdocent binnen het cultuuronderwijs en bij naschoolse activiteiten (NSA en Toefkes). Tijdens deze lessen komen leerlingen kort in aanraking met jouw vak. Wanneer ze hier erg enthousiast over zijn, kunnen ze zich uiteraard meteen bij jou inschrijven voor lessen in de vrije tijd.  Neem dus vooral je flyers/visitekaartjes mee naar deze lessen!

5. Wanneer je via IVAK meedoet aan evenementen of projecten in de regio kun je ter plekke uiteraard ook actief proberen te werven. Neem ook hier vooral je flyers/visitekaartjes mee naartoe!

 

Wil je meer weten over wat wij voor je kunnen betekenen en dit eens één op één doornemen? Maak dan een afspraak. Wij helpen je graag verder!

Ik wil een afspraak maken