Bijleren via IVAK

IVAK Academy:

ondersteuning cultuuraanbieders

 

Je bent docent, een professional in het geven van lessen in dans, beeldende kunst, toneel/drama of muziek. Je bent goed in je vak en weet hoe je leerlingen op een hoger niveau kunt brengen. Toch loop je wel eens vast op andere terreinen. Zaken waar je minder dol op bent, of die je minder goed liggen. Bijvoorbeeld:

Marketing: hoe presenteer ik mezelf en mijn diensten/producten aan de buitenwereld? Aan wie zou ik mijn lessen kunnen verkopen? Heb ik mijn doelgroep voldoende scherp? En hoe maak ik mensen enthousiast voor mijn lessen middels offline- (flyers, posters, visitekaartjes) en online kanalen(sociale media, eigen website, etc).

Financieel: hoe maak ik een businessplan? En hoe bepaal ik een goed uurtarief voor wat ik doe? Kan ik nog verbeteringen aanbrengen in hoe ik mijn administratie bijhoud? En is het goed om dit zelf te doen, of kan ik het beter (deels) uitbesteden? Of: hoe maak ik van een creatief plan een financieel plan, en welke financieringsmogelijkheden zijn er? Hoe werkt bijvoorbeeld crowdfunding, en wanneer kan ik subsidies of fondsen inzetten?

Praktische vraagstukken: wat is een slimme manier om mijn lessen in te roosteren? Hoe maak ik een goed projectplan? En; wat kan ik leren van mijn collega’s in de sector? Of iets heel anders.

IVAK Academy helpt je verder:

Om jou en andere cultuuraanbieders hierin te kunnen ondersteunen, hebben wij in 2019 de IVAK Academy opgericht. Bedoeld voor zzp-docenten die creatieve lessen geven, culturele verenigingen, de amateurkunst, organisatoren van lokale evenementen en de icc-ers en leerkrachten op basisscholen. Binnen de Academy worden lezingen, inspiratiedagen, workshops, masterclasses en netwerkbijeenkomsten georganiseerd met verschillende thema’s.

Het doel van de Academy-bijeenkomsten is om kennis te delen, te inspireren, te prikkelen, te professionaliseren, ondernemerschap te stimuleren, elkaar te ontmoeten en te zoeken naar cross-overs. Stichting IVAK is op de hoogte van landelijke en provinciale ontwikkelingen binnen de cultuursector en selecteert op basis van wat er leeft in het veld thema’s en passende gastsprekers. De lezingen en workshops zullen op wisselende locaties in de gemeente Eemsdelta gehouden worden.

Loop je nu al tegen een concrete vraag aan?  Neem dan gerust contact met ons op. 

Wij denken graag met je mee.

Mail ons je vraag!

Agenda IVAK Academy