Jack en Suzanna

# Jack en Suzanne Welvering  

De dorpshuisbeheerder in ’t Zandt gaat weg. Het enthousiaste echtpaar Jack en Suzanna Welvering staan op om het over te nemen. Als dorp zijn ze daar heel blij mee! En nu in deze coronatijd is het best spannend om een dorpshuis over te nemen.

Jack en Suzanna verdienen een enorme steun bij de overname! Heel veel succes!

Het moment…

De kunstenaar:

Evert & Joke Scholten

Wij kregen de opdracht voor een waarderingsgroet aan Jack en Suzanna, die het dorpshuis van ’t Zandt gaan overnemen. 

Drewes Wildeman van Landgoed De Camping heeft de groet aangevraagd. In zijn aanvraag stonden de woorden reuring, gezelligheid, verbinding en Nieuw Begin.  

We zijn op internet en Facebook gaan kijken wat we te weten konden komen over de twee. We vonden niet veel, maar wel o.a. een playlist van Suzanna, waarop Evert de stijl van zijn compositie enigszins heeft gebaseerd.  

Voor aanvullende informatie zijn we bij Drewes langs geweest. Van dat gesprek hebben we een aantal aanvullende kernbegrippen genoteerd. Omdat dit iets is wat het hele dorp aangaat, wilden we het liefst alle Zandsters er in betrekken. Maar een collectieve actie in Coronatijd bleek toch een brug te ver. Daarom hebben we gekozen voor een aantal videoboodschappen van sleutelfiguren in en om het dorp en het dorpshuis, die we gemonteerd hebben in het nummer. Ook zijn er beelden te zien van het dorp en het dorpshuis – want op Zaandt moet je zijn! 

Joke heeft de begrippen verwerkt tot een lopende tekst en melodie, waarvan uiteindelijk het refrein gezongen wordt en de coupletten ‘gerapt’  worden.  De herhaling van het refrein nodigt uit tot meezingen….zo kan tóch nog het hele dorp meedoen…. 

 

www.linkedin.com/in/jokescholten-koopmans/ 

www.evertscholten.myportfolio.com/ 

www.facebook.com/gitaarlesinloppersum