Korting op een kunstenaar

Creatieve Voucher van K&C

 

Tot €5000 euro korting op een kunstenaar

Ben je ondernemer (MKB) en wil je graag een kunstenaar inschakelen om jou te helpen aan een oplossing voor een ‘probleem’ waar je tegen aan loopt? Een creatieveling die bijvoorbeeld een uniek meubel voor de ontvangsthal ontwerpt, een kunstwerk ontwerpt voor jullie 50-jarig bestaan of een wachtmuziekje componeert?

Wanneer je een creatief ondernemer uit de provincie Groningen inzet op zo’n project, krijg je 50% korting op de geoffreerde uren (honorarium) van de uitvoerende (met een max. van €5000 euro) via de Creatieve Voucher regeling. Met deze regeling stimuleert de provincie Groningen de samenwerking tussen het MKB en de creatieve industrie in Groningen en wordt een impuls gegeven aan de creatieve arbeidsmarkt. Zo kunnen MKB’ers een creatieve ondernemer betrekken bij de ontwikkeling of innovatie van een product, dienst of de organisatie.

De provincie Groningen draagt met de Creatieve Vouchers maximaal 50% bij aan het te ontwikkelen product, met een maximum van 5.000 euro. De regeling wordt uitgevoerd door Kunst&Cultuur (K&C).

Hierbij gelden een aantal voorwaarden:

  • Product of dienst moet innovatief zijn. De bijdrage is dus niet voor standaardproducten zoals website, huisstijl of het ontwikkelen van een app.
  • De bijdrage van de provincie is minimaal € 1.000,- en maximaal € 5.000,-. De MKB’er legt minimaal eenzelfde bedrag bij;
  • De MKB’er mag maximaal 1x per jaar een voucher aanvragen, de creatieve ondernemer 2x per jaar;
  • De creatieve ondernemer komt uit de provincie Groningen. De MKB’er mag overal in Nederland woonachtig zijn;
  •  Het product is binnen 6 maanden na toekenning van de voucher gereed;
  • De Fair Practice Code wordt nageleefd (eerlijke betaling/ € 55 en € 75 per uur);
  • De voucher wordt enkel ingezet voor het honorarium van de kunstenaar. Materiaalkosten worden niet vergoed. Ook wordt BTW niet meegerekend in de regeling;
  • Bij of na de matching van de partijen wordt een kwartiermaker betrokken.

Interesse of even sparren? Neem contact op met Katja Draper van K&C:

Mail K&C over Creatieve Vouchers