Laiverd, wat wils't?

‘Laiverd, wat wils’t?’

vragen de Cultuurgastjes, aan jou uit Farmsum, Jukwerd, Wirdum, Marsum, Krewerd, ’t Zandt, Stedum, Woldendorp, enzovoort. Oftewel…

…aan jou uit de gemeente Eemsdelta!

 

 

 

 

Tweede wens in het najaar van 2020

We beginnen weer met een schone lei! Heb jij ook een wens voor je leefomgeving?
Wil jij bijvoorbeeld iets maken of organiseren waardoor je je buren beter leert kennen? Een standbeeld maken waar je wijk van opvrolijkt? Het verhaal van je oma over Westerwijtwerd verwerken in een musical? Of een ‘probleem’ verhelpen waar je je dagelijks aan stoort onderweg naar je werk/school? Alles mag!

Geef je wens vóór 18 oktober 2020 aan ons door en maak kans op een startkapitaal van €250,-, een uitgewerkt projectplan en onze ondersteuning!

Bekijk hier de video die Youtuber Kalvijn voor ons heeft gemaakt

Het doel

Laiverd wat wilst? is een oproep aan alle inwoners van de gemeenten Appingedam, Loppersum en Delfzijl om hun wensen met betrekking tot hun leefomgeving met ons te delen. Wat wens jij voor je eigen buurt, dorp, straat, of stad? Wat kan volgens jou wel een likje ‘kunst en cultuur’ gebruiken? Met deze oproep willen we dat wat er broeit, leeft en speelt in de wijken, dorpen en stad naar boven halen en de wensen die we hierin horen tot bloei laten komen middels kunst en cultuur. Wil jij jouw wens met ons delen?

 

De wenshouder krijgt: 

  • Een startkapitaal van €250,-;
  • Een concreet projectplan en ondersteuning bij de uitvoering daarvan;
  • toegang tot IVAK’s netwerk, kennis en expertise.

 

Wie zijn wij?

Manon Luchies en Jurgen van Tolie zijn sinds de zomer van 2019 de Cultuurgastjes van stichting IVAK. Als Cultuurgastjes, cq projectleiders ‘Kunst in het Sociaal Domein’. Lees hier alles over wie wij zijn en wat we doen.

 

 

Doe jij mee?

Vul dan uiterlijk 18 oktober 2020  het formulier in via de roze knop en wie weet brengen wij jouw wens in vervulling

Op 21 oktober maken we bekend met welke tweede wens we aan de slag gaan. Alle inzenders krijgen van ons een persoonlijke reactie, in de vorm van een advies, op hun wens.

 

1e uitgekozen wens:

Op een mooie zomeravond, in de zomer, een opritconcert!

 

Deze wens is ingezonden door Marjan van der Meij uit Delfzijl en we zijn al samen plannen aan het maken hoe we dit kunnen realiseren. Op onze socials houden we je op de hoogte van de ontwikkelingen!