Medewerkers

Harry Koning

Harry Koning

Directeur

Harry mag leiding geven aan het IVAK. Hij is verantwoordelijk voor de koers en het beleid van de organisatie. Samen met het team geeft hij invulling aan deze koers. Harry heeft een ruime ervaring als directeur van verschillende centra voor de kunsten. Zelf houdt hij heel erg veel van zingen en pianospelen en hij schrijft graag muziek voor koren en theater.  Harry Koning studeerde piano, zang en opera studio en werkte aan de opera van Aachen. Begon als lid en werd uiteindelijk Musikalische Leiter. Later in zijn loopbaan werkte hij als musical director in Duitsland en Londen. Na een sabbatsjaar is hij gaan werken in de muziekeducatie.

Irene van Wijhe

Irene van Wijhe

Marketing & communicatie

Irene zorgt ervoor dat het IVAK zichtbaar is in de DAL-regio, zowel online als offline. Zij zet de strategie van de stichting om in een communicatieplan en kijkt op welke manier alles (nou ja, bijna alles) wat er in de organisatie gebeurt wereldkundig gemaakt kan worden via website, advertenties, sociale media, drukwerk, persberichten, en interviews op de lokale zenders. Tevens bouwt ze mee aan de IVAK Academy en coördineert ze hiervoor de inhoud van workshops en lezingen. Met een achtergrond in de journalistiek, evenementenorganisatie (Hip & Happening Markt) en als ondernemer (Daspasdesign, Daspaskleding en een eigen marketingbureau) komt bij het IVAK alles samen waar ze van houdt: organiseren, communiceren en strategieën bedenken.

Gino Huiskes

Gino Huiskes

Coordinator Cultuuronderwijs

Gino draagt zorg voor het reilen en zeilen van ons onderwijsteam. In overleg met de consulenten brengt hij de behoeften van de scholen in kaart, bepaalt hij de koers, maakt hij planningen en adviseert hij over uren, budgetten, gastdocenten, subsidies en meer. Verder ligt Gino’s expertise als consulent in de historische hoek; hiermee helpt hij scholen op weg bij het maken van educatieve programma’s over erfgoed, of door te bemiddelen tussen de school en een passende instelling of gastdocent. “Ik vind het belangrijk dat leerlingen hun eigen omgeving leren ontdekken en waarderen”. Gino studeerde geschiedenis in Groningen, schreef historische boeken (Histodata) en maakte tentoonstellingen over uiteenlopende historische onderwerpen. Voor Cultuurclick Groningen en KunststationC adviseerde hij scholen en erfgoedinstellingen over de mogelijkheden om samen educatieve programma’s te maken en uit te voeren. Nu doet hij dat bij het IVAK. In zijn vrije tijd zingt Gino graag, is hij redacteur van een buurtkrant en zit hij in de besturen van het Jeugdfonds Sport & Cultuur Groningen en het Monumentenfonds van de vereniging Stad en Lande.

Katja Stavinga

Katja Stavinga

Bureaumanager

Katja is binnen het IVAK de praktische duizendpoot: ze verzorgt de facturatie, inkomende facturen, salarissen en declaraties. Dit alles in samenwerking met de accountant en salarisadministrateur. Tevens is ze verantwoordelijk voor personeelszaken, de administratie en het archief. Katja laat de zaken op kantoor efficiënt en soepel verlopen door diverse systemen te beheren en implementeren, het kantoor praktisch in te richten en de nodige apparaten en artikelen aan te schaffen voor alle medewerkers. Zonder deze ‘kantoormoeder’ waren wij nergens!

Kirsten Dijk

Kirsten Dijk

Projectleider Cultuur & Amateurkunst

Kirsten is binnen het IVAK degene die haar tanden zet in projecten voor speciale doelgroepen en hier de culturele verbinding probeert te leggen tussen bijvoorbeeld het AZC en de amateurkunst, of ouderen in een verzorgingstehuis en basisschoolkinderen. Kirsten is een doorgewinterd projectdier met zo’n 20 jaar ervaring in haar rugzak. Na ArtEZ (Theater) was ze meer dan 12 jaar lang verbonden aan Kunstbende, en werkte voordat ze bij het IVAK aanmeerde vier jaar bij Stichting De Kunst en Cultuurcompagnie Noord-Holland. Als freelance theatermaker en projectleider heeft ze verder al meerdere toneelverenigingen en koren mogen begeleiden en heeft zij grootschalige amateurprojecten, theatervoorstellingen en toeristische projecten geproduceerd. Daarbij is Kirsten medeoprichter van Culturele Staten, een stichting voor de amateurkunst, die verbindingen legt en culturele projecten organiseert in Noord-Holland en Friesland.

Els Brouwer

Els Brouwer

Consulent Cultuuronderwijs (beeldend)

Els is opgeleid als beeldend kunstenaar en docente beeldende vorming. Naast haar kunstenaarspraktijk heeft ze intussen een brede ervaring in de kunsteducatie opgedaan. Ze werkte als docente aan de Middenschool in Groningen, is educatief medewerker voor het CBK Groningen en diverse andere opdrachtgevers, en al 14 jaar met veel plezier als docente/consulente verbonden aan het IVAK. Het op maat inspireren van docenten: hen vertrouwen, kennis van zaken en plezier in het beeldend onderwijs geven en zo bij te dragen aan de creatieve ontwikkeling van kinderen is Els’ belangrijkste drijfveer binnen haar werk op de scholen. “Het is een must om binnen het onderwijs creatief bezig te zijn, het liefst geïntegreerd in het gehele schoolprogramma, omdat de kunstvakken je helpen te worden wie je bent. Ook leer je probleemoplossend te werk te gaan, ontwikkel je je creativiteit en behoud je je fantasie! Die kun je de rest van je leven heel goed gebruiken!”

Reinder Jager

Reinder Jager

Beheer & administratie

Reinder is onze handyman. Hij regelt de planning van transporten, ondersteunt bij logistieke en administratieve zaken en neemt de telefoon aan. Tevens bereidt hij het tweewekelijkse teamoverleg voor en helpt hij mee in de voorbereiding en uitvoering van evenementen die via IVAK tot stand komen. Reinder helpt ons dagelijks uit de brand bij allerhande klusjes en draagt zorg voor de gebouwen die door zzp-docenten worden gebruikt. 

Carin Brenninkmeijer

Carin Brenninkmeijer

Consulent Amateurkunst

Carin houdt zich bezig met het ondersteunen van de amateurkunstsector in de DAL-regio. Zij onderhoud contacten met verenigingen, cultuuraanbieders (zelfstandig docenten) en evenementenorganisatoren en probeert verbindingen te leggen tussen binnenschoolse- en naschoolse cultuureducatie (Toefkes). Ook geeft ze mede richting aan de IVAK Academy, waar o.a. cultuuraanbieders en verenigingen workshops en lezingen kunnen bijwonen om zich verder te professionaliseren. Carin heeft verder een coaching- en adviesbureau voor zelfstandig ondernemers binnen de culturele sector en geeft naast individuele begeleiding ook groepstrainingen op maat. Daarnaast is zij ook actief als saxofonist, saxofoondocent en dirigent.

Catrien de Boer

Catrien de Boer

Consulent Cultuuronderwijs (muziek)

Catrien werkt al sinds 2012 bij het IVAK en verhuisde mee van de oude naar de nieuwe organisatie. Met een ruime achtergrond als adviseur cultuuronderwijs (o.a. bij Cultuurclick en KunststationC), vakleerkracht en consulent muziek kan zij schoolteams perfect begeleiden en adviseren. Leerkrachten zelfvertrouwen geven en met plezier muziek laten maken in de klas is een belangrijke drijfveer voor haar. Catrien is actief als koorzanger en is zelf ook jarenlang dirigent geweest van verschillende koren in het noorden van het land.

Nikki Loohuizen

Nikki Loohuizen

Consulent Cultuuronderwijs (theater)

Nikki Loohuizen studeerde begin 2017 af als master in de Kunst- en cultuurwetenschappen met een specialisatie op theaterwetenschappen en cultuuronderwijs. Tijdens haar studie heeft zij zich gericht op cultuuronderwijs op basisscholen en de ervaring van leerkrachten op dit gebied. In 2015 deed zij onderzoek naar de ontwikkeling van 21ste-eeuwse vaardigheden in het kader van cultuuronderwijs op de pabo (Windesheim). Bij het IVAK is Nikki werkzaam binnen het onderwijsteam. Samen met de andere consulenten adviseert zij scholen en coacht zij leerkrachten. Ook is ze samen met Carin verantwoordelijk voor Toefkes: culturele naschoolse activiteiten die basisscholen via IVAK kunnen inzetten.