Mw. Van Zanten-Koopman

# Mw. Van Zanten – Koopman  

Mijn schoonmoeder woonde met bijzonder veel plezier op boerderij Niehof te Stedum. Deze boerderij hebben mijn schoonouders kunnen overnemen van de vroegere bewoonster Sien Jensema, bekende Groningse schrijfster. Mijn schoonmoeder denkt veel en vaak terug aan het wonen op deze boerderij. Dat is heel treffend verwoord in een gedicht van de bekende dichter Jan Boer, die daar veel vertoefde in de periode dat Sien Jensema er woonde:

Ien dit hoes
Ien dit hoes mit hoge gangen – Heuren wie de stilte hangen
Dij as mantel zunner zeum – Haarbaargt doageliekse dreum
Alles dudt hier op ’t verleden – En toch leef wie dicht ien’t heden
Moar de roemte en de rust – Moaken overgang bewust’t
Leven taikent grode lienen – En de zörgen en de pienen
Smelten vot as snij veur zun – Elke dag ’n stil begun

Mijn schoonmoeder zorgde graag, voor haar ouders, andere oudere familieleden, buren en vriendinnen. Daarnaast kende de zorg voor haar kinderen en kleinkinderen geen grenzen.


Alles kon en mocht bij deze oma. Lammetjes melk geven in de ke
uken of zand op de vloer in de keuken om mee te spelen. Ook in de schuur was er avontuur. De stallen in de schuur zijn jarenlang ingericht geweest als kleine huisjes waar de kleinkinderen veel hebben gespeeld.De aanvrager hoopt het volgende terug te zien in de Waarderingsgroet:Onze dankbaarheid voor alles wat ze door dejaren heen heeft gedaan. Ze had altijd en graag mensen om zich heen. Het liefst ook iets van het wonen op de boerderij in Stedum.En dat het niet alleen namens mij is, maar vooral van haar eigen kinderen: Betty en Wim

Het moment…

De kunstenaar:

Josefien

 

Het werk bestaat uit een drieluik.

Op de voorkant van het werkstuk zie je de boerderij waar de ontvanger heeft gewoond, boerderij Niehof in Stedum.

Als je de luikjes openklapt, zie je kindertekeningen. Die heb ik gebruikt omdat de familie vertelde dat Oma altijd veel mensen om zich heen had en vooral de kleinkinderen, die dan overal mochten spelen en avonturen beleven.

De binnenkant van de boerderij laat zo de herinneringen zien en ook een kant van Oma die heel erg gewaardeerd wordt en waar iedereen van heeft genoten, Ik denk dat zij zelf daar ook van heeft genoten en ik hoop dat het plezier en geluk daarvan in dit beeld weergegeven wordt.

 

www.josefienalkema.nl/