Voor ondernemers

Maatschappelijk verantwoord ondernemen 

Maatschappelijk verantwoord ondernemen, MVO, is in. Succesvolle ondernemers en bedrijven richten zich steeds vaker op het behalen van een maatschappelijk doel, in plaats van enkel te streven naar een zo groot mogelijk bedrijfsresultaat. Ze vinden het belangrijk dat het goed gaat met de omgeving waarin hun klant woont. Ook in Delfzijl, Appingedam en Loppersum 

Via het IVAK kun je op twee manieren maatschappelijk verantwoord ondernemen middels cultuur:

1. Cultuur op de werkvloer

Het IVAK geeft bedrijven/ondernemers de mogelijkheid om maatschappelijk verantwoord te ondernemen door te investeren in de lokale cultuur. Wij bemiddelen o.a. in cultuur op de werkvloer: in overleg kan jullie werkvloer bijvoorbeeld omgetoverd worden tot podium, waardoor je de medewerkers verrast, inspireert, en leert om anders te kijken. Een klassiek concert in de centrale hal, een dansworkshop tijdens de lunchpauze, of gezamenlijk een cursus handlettering volgen: het kan allemaal. Wij leveren maatwerk; geef dus vooral aan waar jullie behoefte ligt.

Door cultuur naar de werkvloer te brengen sla je twee vliegen in één klap: medewerkers worden geactiveerd en geprikkeld, en stroomt er geld richting de lokale cultuuraanbieders.

Ja, wij willen cultuur op de werkvloer!

2. Cultuur in de buurt sponsoren

Via het IVAK kunnen bedrijven/ondernemers aansluiten bij culturele projecten in de buurt, of ervoor kiezen om culturele verenigingen uit de omgeving te sponsoren. Zo laat je als organisatie zien dat je begaan bent met de omgeving waarin je bent gevestigd.

Om Maatschappelijk verantwoord ondernemen tot een succes te maken, is belangrijk dat er een match is tussen de MVO-activiteiten en jullie organisatie. Bij het zichtbaar maken van de activiteiten naar de buitenwereld is de link tussen beiden dan gelijk duidelijk en draagt dit bij aan de merkloyaliteit van consumenten, de geloofwaardigheid van het bedrijf en de betrokkenheid van medewerkers. Het IVAK helpt graag mee met het bedenken van een passende match!

Ja, wij willen cultuur in de buurt sponsoren!