Over IVAK

Cultuur beleef je via IVAK

 

Wie zijn we?

Het IVAK is de culturele netwerkorganisatie van de gemeente Eemsdelta.

Wat doen we?

Ondersteunen van cultuuraanbieders

Het IVAK houdt zich bezig met het ondersteunen van mensen en partijen die cultuur (willen) aanbieden. Dit gaat van leerkrachten en icc-ers (interne cultuur coördinatoren) in het basisonderwijs tot zelfstandige docenten die (gast)lessen geven op school, na school en in de vrije tijd. Ook verlenen we hulp aan culturele verenigingen, amateurkunstenaars en evenementenorganisatoren uit de omgeving. Wij ondersteunen deze groepen middels kennisdeling, het verbinden van vraag en aanbod, het bieden van inspiratie en gesprekken, het openstellen van ons platform (website), het delen van ons netwerk en het bieden van (verkennende) gesprekken wanneer een cultuuraanbieder hulp nodig heeft. 

Cultuurplatform

Tevens zorgen wij dat het culturele aanbod goed vindbaar en zichtbaar is voor de inwoners in de hele regio middels onze cultuurkaart. Zo kan iedereen die op zoek is naar een creatieve les of workshop of zich wil aansluiten bij een vereniging middels onze lijst van aanbieders een keuze maken. 

Dit alles met het doel om cultuur voor iedereen toegankelijk te maken, omdat wij geloven dat muziek maken, toneel spelen, dansen, iets creëren met materialen of hier als toeschouwer naar kijken/luisteren, je gelukkiger maken. Samen bezig zijn met cultuur zorgt voor verbinding. Daarom streven wij naar een leven lang cultuur; wat kinderen leren op de basisschool binnen het cultuuronderwijs nemen zij mee in de rest van hun leven, waardoor ze als ze ouder worden wellicht hobbymatig of professioneel bezig gaan met cultuur in de vrije tijd, passief of actief. 

Onze missie luidt dan ook:

‘Cultuur is voor iedereen toegankelijk, inspireert en brengt persoonlijke groei’

 

Het IVAK is actief:

Op school: ondersteunen wij leerkrachten en icc-ers bij het geven van kwalitatief en inspirerend cultuuronderwijs

Na schooltijd: hebben wij een ondersteunende rol bij de organisatie van Naschoolse Activiteiten (NSA)

Vrije tijd: via ons kunnen zelfstandig docenten, verenigingen/amateurkunstenaars en evenementenorganisatoren ondersteuning krijgen bij het uitoefenen van hun bezigheden. 

  

  • Via IVAK krijgen cultuuraanbieders  (leraren, icc’ers, zzp-docenten, amateurkunstenaars, culturele verenigingen en evenementenorganisaties de gewenste ondersteuning; 
  • Wij bieden onze ondersteuning binnen schools, na schools en in de vrije tijd;
  • Wij ondersteunen middels advies, coaching, workshops, inspiratie, ons netwerk en nog veel meer!