De verdwenen dorpen

De verdwenen dorpen

 

Het project:

  • Het Cleveringalyceum deed een project over de verdwenen dorpen Oterdum, Heveskes en Weiwerd;
  • IVAK ondersteunde de school door verbindingen te leggen met bijpassende instellingen en kunstenaars die meer inhoud konden geven aan het project;
  • Leerlingen leerden hierdoor veel over de geschiedenis van hun eigen omgeving en maakten creatieve opdrachten rondom het thema.

 

Projectomschrijving

Het Rudolph Pabus Cleveringalyceum organiseerde voor de leerlingen van HAVO-4 een project over de “verdwenen dorpen” Oterdum, Heveskes en Weiwerd. Het IVAK legde samen met de school contacten met diverse instellingen en kunstenaars die aan dit project meewerken. Groningen Seaports, het Waterschap Hunze en Aa’s, oud-bewoners en historicus Beno Hofman vertelden de leerlingen over de geschiedenis van de dorpen. Daarna gingen ze zelf op onderzoek uit en bezochten ze de plekken waar de dorpen hebben gestaan.

Tijdens een workshop-ochtend maakten de leerlingen een “monument” voor de verdwenen dorpen. Sommige leerlingen maakten een beeldend kunstwerk, anderen gingen aan de slag met muziek, poëzie, fotografie en architectuur. Het resultaat: veel kennis over de regio en een diversiteit aan monumenten voor de verdwenen dorpen. Ook is er een hele leuke film van het project gemaakt door Studio Frontaal. Deze film is tussen 1 juni en 1 september te bekijken in het MuzeeAquarium Delfzijl bij de expositie ‘De Verloren Dorpen Rondom Delfzijl’

Fotogalerij

Hoe kunnen we je helpen?

The following is not a definitive article on this subject. It is just an expression of my own thoughts.
My opinion is that enlightenment is not just one state but is a progressive and gradual establishing of states of consciousness.

lees meer over ivak