De Wilsters vliegen over

De Wilsters vliegen over

 

de behaalde doelen…

  • Coaching on the job voor leerkrachten
  • Een bijzondere omlijsting van de verhuizing van de school 
  • Elke groep maakte een eigen creatieve uiting bij het thema ‘overvliegen’

 

Projectomschrijving

OBS De Wilster in Middelstum vroeg het IVAK voor coaching on the job gecombineerd met een bijzondere aankleding van de verhuizing van de school aan de Florastraat naar het nieuwe kindcentrum ‘WIJland’ in Middelstum.

Onze consulent beeldende kunst, Els Brouwer, stelde samen met de school een plan op om een vrolijke optocht te organiseren, die de verhuizing symboliseert, het overvliegen, van de oude naar de nieuwe locatie. Hiervoor zouden dan attributen worden gemaakt door de leerlingen van alle groepen om mee “over te vliegen”.

Elke groep een eigen opdracht

Groep 1/2 maakte vliegende vogels van flesjes op stokken, waarmee ze diverse vaardigheden oefenden en hun fantasie konden gebruiken, groep 3/4 beschilderde ‘vogelcapes’ en leerde zo over ontwerpen, kleur en het werken met acrylverf. In groep 5/6 werden met behulp van sjabloontechniek vlaggen gemaakt met kleurige zwermen vogels erop, en groep 7/8 ten slotte maakte vogels van gaas en allerlei materialen als stof, touw en plastic waarmee geweven en geknoopt werd en die hoog boven iedereen uit meegedragen werden.

Twee dagen lang werd er door alle groepen intensief aan het project gewerkt; in de hele school waren kinderen en leerkrachten enthousiast bezig. Zowel de voorbereidingen als de daadwerkelijke optocht waren een mooie manier om een bijzonder moment – de verhuizing – samen te beleven.

Fotogalerij

Hoe kunnen we je helpen?

Wil jij ook zo’n origineel project doen op jullie school? Neem dan contact op met ons onderwijsteam en ga het gesprek aan. Wij kunnen helpen in alle fases van een project; van idee tot uitvoering, en van het inzetten van gastdocenten tot coaching on the job voor leerkrachten. 

lees meer over ivak