Thema: verhuizing school

Thema: verhuizing school

 

Het project:

  • BS De Klaver wilde het thema ‘verhuizen naar een nieuwe locatie’ behandelen omdat de school gaat verhuizen;
  • Via IVAK werden er lessen bedacht over de dorpsscholen van vroeger, de algehele historie van het dorp en over architectuur;
  • De lessen werden op maat gemaakt op basis van de vraag van de leerkracht, en passend gemaakt binnen de leerlijnen;
  • Er werd via het IVAK samenwerking gezicht met Stichting Historie Stedum

Stedum: vroeger & nu!

BS De Klaver in Stedum gaat verhuizen. De school werkt daarom vanaf januari 2019 aan een project over scholen vroeger en nu, de geschiedenis van Stedum, architectuur en het in beeld brengen van de ontwikkelingen. Via IVAK waren er contacten met de Stichting Historie Stedum, zodat er foto’s beschikbaar kwamen om een boekje te produceren waarmee de leerlingen hun dorp opnieuw konden ontdekken door de verschillen tussen vroeger en nu op te sporen. Ook kwamen enkele leden van de Stichting Historie Stedum aanwezig om vragen van leerlingen te beantwoorden over het leven op de maar liefst drie verschillende scholen die het dorp vroeger telde.

Alle groepen gingen bezig met een beeldende verwerking. Onderwijsconsulent Els Brouwer gaf naar aanleiding van leervragen van de leerkrachten vorm aan lessen rondom architectuur die pasten in de leerlijn. Zo maakten de leerlingen van groep 4 hun eigen huis na in klei, werkte groep 7/8 naar aanleiding van moderne architectuur aan een houten ontwerp, bouwde 5/6 fantasiehuizen met allerlei kosteloos materiaal en bouwden de kleuters een eigen dorp. Hierbij kwamen veel vaardigheden en beeldende principes aan bod en fristen leerkrachten hun kennis op.

 

Fotogalerij

Hoe kunnen we je helpen?

The following is not a definitive article on this subject. It is just an expression of my own thoughts.
My opinion is that enlightenment is not just one state but is a progressive and gradual establishing of states of consciousness.

lees meer over ivak