Toefkes: blokjes cultuur!

De inschrijving voor Blok 3 is gesloten. Aanmelden voor Blok 4 start op 13 april 2020.

Let op: er stonden dit keer geen tijden op onze posters en flyers voor Toefkes die zich afspelen op in het gebouw van basisschool De Zandplaat te Loppersum. Voor blok 3+4 zijn de Toefkes hier van 15.15-16.15 uur.  Het gaat om de lessen Striptekenen en Stoffen Spektakel 

Wat zijn Toefkes?

Toefkes zijn gratis blokjes culturele naschoolse activiteiten (NSA) die in het schoolgebouw georganiseerd worden, en aansluiten op het cultuuronderwijs dat onder schooltijd gegeven wordt. Zo kunnen kinderen makkelijk doorstromen wanneer zij een bepaalde discipline of instrument erg leuk vonden en zich hier verder in willen verdiepen.

Scholen kunnen, wanneer zij Toefkes inzetten via het IVAK, zelf het thema bepalen dat terugkomt in de naschoolse lessen. Het IVAK regelt in overleg kundige gastdocenten die hierbij aansluiten. Tijdens de NSA-lessen kunnen zij hun reguliere lesaanbod promoten.

Het is voor scholen ook mogelijk om Toefkes in te zetten náást het bestaande NSA-programma, als een cultureel ‘extraatje’. Heeft jullie school hier interesse in? Neem dan contact op met hallo@ivak.net.

  • Toefkes zijn blokjes culturele naschoolse activiteiten op maat
  • Scholen kunnen Toefkes inzetten via het IVAK: wij regelen de gastdocenten
  • Toefkes laten kinderen doorstromen van cultuur binnenschools naar naschools