Online Toefkes!

Inschrijving voor de Online Toefkes Blok 4 is gesloten. Hou onze FB en internet pagina in de gaten voor het nieuwe aanbod in week 22.

Vragen over deze online variant? Bekijk de antwoorden hieronder.
Mocht er toch nog iets onduidelijk zijn mail dan naar toefkes@ivak.net, dan helpen we je graag verder.

OnlineToefkes:

Interactieve workshops vanaf je beeldscherm!

De gebruikelijke Toefkes-workshops kunnen gedurende de lockdown helaas niet doorgaan. Om er toch voor te zorgen dat leerlingen in hun vrije tijd aan kunst en cultuur kunnen deelnemen zijn er VIA IVAK in februari Online Toefkes: interactieve workshops vanaf je beeldscherm!

Zoals jullie van ons gewend zijn kan er worden meegedanst, getekend, gecreëerd, gelachen en geïnspireerd, en dit allemaal zonder het huis te verlaten.

We kunnen ons voorstellen dat er vragen zijn over deze Online-variant. Hieronder praten we jullie alvast bij.

Wat is een Online Toefke?

De Online Toefkes zijn uiteenlopende creatieve workshops in de vrije tijd waar leerlingen zich voor kunnen aanmelden. Denk hierbij aan muziek leren maken, superhelden leren tekenen, toneel leren spelen, of het maken van een eigen vlog.

Bij deze digitale variant is de workshop in tweeën gedeeld. Leerlingen doen twee keer een half uur mee, op twee verschillende dagen. Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat de eerste helft op dinsdag wordt gegeven en de tweede helft op donderdag. Op die manier krijgen leerlingen wel een complete workshop, zonder de nadelen van lang achter een beeldscherm zitten.

Hoe zit het met inschrijven?

Op woensdag 10 maart start de inschrijving voor blok 4. Ouders en voogden kunnen hun kind(eren) binnen de volgende termijnen opgeven via het inschrijfformulier op onze website:

Week 12: 22 t/m 28 maart inschrijven t/m woensdag 17 maart

Week 13: 29 maart t/m 4 april inschrijven t/m woensdag 24 maart

Week 14: 5 t/m 11 april inschrijven t/m woensdag 31 maart

Week 15: 12 t/m 18 april inschrijven t/m woensdag 7 april

Let op: pas wanneer er een bevestigingsmail is verstuurd vanuit Toefkes is de inschrijving rond.

Via welk medium worden de Online Toefkes aangeboden?

Deelnemers ontvangen voor het begin van de workshop een link naar een Teams-bijeenkomst. Door deze te openen krijgen leerlingen toegang tot de online workshop, waarin een medewerker van het IVAK en een kunstvakdocent aanwezig zullen zijn.

Wie kan er meedoen aan de Online Toefkes?

Dit blok zijn de activiteiten toegankelijk voor leerlingen van basisscholen uit de gehele gemeente Eemsdelta. Vanwege de beperkingen van het online werken zijn er deze keer helaas geen workshops voor leerlingen uit de onderbouw. Alleen leerlingen die zich hebben opgegeven kunnen deelnemen aan de workshops. Er wordt net als anders een presentielijst bijgehouden.

Hoe zit het met leerlingen uit Appingedam?

Die kunnen dit blok gewoon meedoen aan de online workshops.

Hoeveel leerlingen kunnen er meedoen?

Er kunnen slechts 10 leerlingen deelnemen per workshop. Wees er dus snel bij, want vol = vol. Er is voor gekozen om met een kleiner aantal leerlingen dan normaal te werken omdat de docent zodoende meer aandacht kan schenken aan de individuele vragen van de leerlingen.

Wat is de rol van de scholen hierin?

Gezien het gaat om activiteiten die buiten schooltijd plaatsvinden hebben de scholen bij de Online-Toefkes geen actieve rol bij het organiseren.

Wel verzoeken wij de scholen om de informatie te delen met de ouders en leerlingen zodat er zoveel mogelijk mensen op de hoogte zijn en deel kunnen nemen aan de activiteiten.

Wil je graag antwoord op een vraag die hier niet tussen staat? Stel je vraag door te mailen naar toefkes@ivak.net , dan hebben wij hier ongetwijfeld een antwoord op.