Voor Verenigingen

Wij bieden ondersteuning 

Het IVAK is er voor alle cultuuraanbieders in de regio Eemsdelta. Om jullie te ondersteunen, op weg te helpen, gebruik te laten maken van ons netwerk en onze kennis. Omdat wij het belangrijk vinden dat de gemeente Eemsdelta een levendig verenigingsleven houden, helpen we jullie graag verder!

Waar kun je ons voor inschakelen?

Via IVAK kunnen culturele verenigingen ondersteuning krijgen bij alledaagse vraagstukken en zich tevens verder professionaliseren. Zo zijn er via de IVAK Academy regelmatig gratis workshops en lezingen te volgen die gaan over thema’s als ledenwerving, fondsenwerving, het aanvragen van subsidies en het organiseren van evenementen. Bekijk de thema’s in de agenda

Verder maken wij alle verenigingen zichtbaar en dus vindbaar op onze website, dat dient als platform voor mensen die op zoek zijn naar cultureel aanbod in de regio. Ook kun je via ons aansluiting vinden binnen het onderwijs en verbinding leggen met kinderen en jongeren (zowel binnen school, na schooltijd als in de vrije tijd).

Je kunt als vereniging tevens bij het IVAK aankloppen om te sparren over:    

  • Fondsenwerving & andere financiële kwesties. Wellicht lopen jullie als vereniging met een plan rond waarvoor je financiering nodig hebt?
  • Werven (en behouden) van leden, vrijwilligers en bestuursleden. Hoe trek je hier de juiste mensen voor aan en hoe zorg je ervoor dat ze deze functie met passie en plezier (blijven) vervullen?
  • Co-creaties en interessante samenwerkingspartners. Willen jullie een keer samenwerken met een andere vereniging, artiest of wellicht optreden op een festival? Klop bij ons aan!
  • Een te schrijven projectplan. Jullie hebben een plan dat uitgewerkt moet worden maar kunnen wel een sparringpartner gebruiken. IVAK kijkt graag even mee;
  • Zichtbaarheid van activiteiten in gedrukte, digitale en sociale media. Hoe zorg je ervoor dat men weet dat jullie bestaan en wat jullie doen? Wij geven graag tips, zie hiervoor ook de IVAK Academy voor verschillende gratis workshops en lezingen.
  • Wanneer wij jullie zelf niet kunnen helpen, verwijzen we graag door naar een geschikte andere partij uit ons netwerk.